5 manieren om veilig je broek aan te trekken

Levensgevaarlijk voor babyboomers?

Met het oog op dit blog volg ik mensen die iets zeggen over babyboomers. Moet geen belangrijke nieuwsfeiten missen tenslotte. Vandaag retweette een van die babyboombabbelaars dit:
pantstweet
No shit. Hebben speciaal babyboomers moeite hiermee? Dat klopt uitsluitend met de cliché’s over babyboomers die dit blog nu juist een beetje wil ontzenuwen. Een kritische search leert dat niet-boomers die feestboeken, bloggen of tweeten over boomers het inderdaad heel vaak hebben over zeer bejaarde mensen. En dan niet omdat boomers vaak zorg hebben voor hun oude ouders.

Daarom een lijstje dat misschien wél herkenbaar is en dat je veilig houdt voor de echte ‘gevaren’ die jou als jonge* actieve babyboomer kunnen bedreigen bij die riskante onderneming:

 1. Eerst die naaldhakken uit
  Behalve tegen het vallen, is dit ook een heel handige tip tegen gaatjes in je broekspijpen. (Hoe kom je er trouwens bij om die schoenen aan te houden terwijl de rest uit is?)
 2. Licht aan
  Veel babyboomers zijn chronisch druk, dus het kan zijn dat je heel vroeg in de ochtend opstaat. (Slaap je wel goed, overigens?) Of misschien moet je een vliegtuig halen. Licht aandoen voorkomt in dat geval dat je in de knoop komt met die broek.
 3. Drink eerst een koffie
  Deze is voor veel mensen handig: was je gisteravond iets te vrolijk? of ben je ’s morgens sowieso chagrijnig en niet op je best? Een kop koffie helpt je ook nog een geschikt exemplaar te kiezen.
 4. Glossy’s van de vloer
  Glossy’s hebben glad papier, mensen. Even die stapel bladen naast je bed opzij schuiven dus voor je aan deze gevaarlijke onderneming begint.
 5. Ga erbij zitten
  Wees niet bang dat je je daarmee als ‘oud’ diskwalificeert: zelfs de jongste jongeren trekken hun broek zittend aan, jij bent niet de enige die dat altijd al deed.

*Je weet, zodra je boven de vijftig komt voel je je geen dag ouder dan 52!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.