Vrouw op vakantie

7 Tips voor solo babyboom-toeristes

Ook niet verkeerd voor mannen om te lezen

In het stukje over solovakanties beloofde ik tips voor babyboomervrouwen die alleen reizen. Niet dat daar een groot gebrek aan is: op internet vind je hele waslijsten. Maar sommige lijken meer geschikt voor een naief tienermeisje – die hebben wij echt niet meer nodig. En die lange lijsten voor paranoïde Amerikanen die wel bedoeld lijken om je eens goed bang te maken: heel fijn, maar wij gaan op vakantie voor ons plezier.

In het dagelijks leven weet je als babyboomster toch langzamerhand wel hoe je moet omgaan met ongewenste aandacht en hoe je jezelf en je spullen veilig houdt. Toch zijn een paar tips misschien wel handig, want als zelfstandige vrouw op reis ben je kwetsbaarder dan thuis. Je bent in een vreemde omgeving minder zelfverzekerd omdat je niet altijd de plaatselijke ‘regels’ kent, en je wilt wel praten met de mensen die je ontmoet.

Misschien heb je tijdens je laatste tientallen vakanties ook niet op veiligheid gelet, omdat je met een of meer anderen was waar je het aan overliet. En tenslotte zijn er echt nog vooroordelen over zelfstandig reizende vrouwen. Je wordt misschien als een gemakkelijke prooi gezien of achterin een restaurant bij de deur naar de wc geparkeerd.
Dat ga je dus niet pikken: als je zelf alles moet uitzoeken, moet het ook wel worden als jij dat wilt.

Toch een paar tips dus. Klik op de tip om de tekst te lezen. De meeste zijn ook handig voor mannen, maar dit voorafje is speciaal voor jou: kijk eens op www.HERmail.net. Dat is een e-maillijst waarmee je vrouwen vindt in 35 landen die je om tips kan vragen of die, als jij dat wilt, je mentor willen zijn. Verder zijn er lijstjes met vrouwvriendelijke reizen (vast vooral voor Amerikanen, maar toch), B&B’s en dergelijke, en je e-mailadres is niet openbaar.

7   Tips voor relaxte boomervrouwen op solovakantie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.