vakantie

9 dingen die je wilt weten over soloreizen

Veel babyboomers willen alleen op vakantie gaan, maar doen het niet

Regen, onweer, ‘iedereen’ terug van vakantie: de ideale tijd voor een babyboomer om eropuit te gaan of vast een vakantie voor later dit jaar te plannen. Als je nu gaat, is de kans groot dat het een solovakantie wordt – iedereen is net geweest, en er zijn zo’n 1,5 miljoen single babyboomers in Nederland.
Single of niet, veel babyboomers willen juist graag zelfstandig op reis. Bij een Amerikaans onderzoek in februari was 37 procent van de 45-plussers het jaar ervoor alleen op stap geweest en 81 procent wilde dat doen. Maar lang niet iedereen die alleen wil reizen, doet dat ook echt.
Dit is een blogje voor boomers die solo op vakantie willen, maar er tegenaan hikken.

Wat houdt je tegen?

chillAlleen op vakantie gaan past misschien niet bij het beeld dat we van vakantie hebben, maar het is echt leuker dan altijd thuis blijven of iemand meeslepen die jouw interesses niet deelt.
Waar de meesten van ons vooral tegenop zien is het idee om alleen te zijn in een vreemde omgeving. Daar zijn hele boeken over geschreven. Wij moedigen zelfstandigheid, keuzevrijheid en individualisme aan, schrijft Sara Maitland bijvoorbeeld in How to Be Alone: hoe is het dan mogelijk dat zelfstandige, vrije en individualistische mensen doodsbang zijn om met zichzelf alleen te zijn? Tegenstrijdig of niet, zelfs mensen die vaak alleen op reis gaan zien daar elke keer weer tegenop. Maar als zij eenmaal weg zijn, verdwijnt dat gevoel vanzelf.

Solo

Een solovakantie heeft grote voordelen, maar niet alleen vrouwen zien ertegenop. (Vrouwen misschien extra: ben je een vrouw, lees dan ook de tips voor alleen reizende boomervrouwen.) Een Engelse blogger die anderhalf jaar in zijn eentje door Australië en Zuid-Oost Azië reisde, schrijft dat hij voor zijn vertrek “doodsbang” was. Hij schreef op wat hem gerust stelde en enthousiast maakte: “Ik wou dat iemand mij dit van tevoren had gezegd.” Ook anderen maakten van die lijstjes. Ik haal eruit wat ik herkenbaar en handig vind.

9 dingen waarvan je wou dat iemand ze je had verteld over soloreizen

Klik op een punt om het te lezen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.