Baskisch lam

Baskisch lam met radijsjes en ansjovis*

Bewerking van een recept van Chef John
Ja, met ansjovis. En zonder ui of knoflook. Ontzettend veel lekkerder dan het misschien klinkt.
Baskisch lam met radijsjes en ansjovis

Baskisch lam

Ingredients

  • 4 stevige lamsschouderkarbonades (circa 1-1,2 kg totaal)
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • olijfolie
  • 1/3 glas sherry- of balsamico-azijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 4-6 anjovisfilets op olijfolie
  • 1 1/2 glas kippenbouillon
  • kaneel
  • 2 bosjes witpuntradijzen (middelgroot)
  • rozemarijn (fijn gehakt)
  • 6 grote fijn gesneden muntblaadjes

Instructions

  1. Wrijf het lam goed in met zout, peper, paprika en cayenne.
  2. Bak het lam goed bruin in olijfolie, liefst in een pan die in de oven mag en afgedekt kan worden, en snijd de worteltjes en het loof van de radijzen af.
  3. Haal het lam uit de pan en bak de ansjovis in het vet, en voeg de suiker en de azijn toe.
  4. Reduceer het mengsel tot een stroopachtige substantie en laat de suiker en ansjovis goed oplossen.
  5. Giet de bouillon erbij en leg het lam en de radijzen erin.
  6. Voeg rozemarijn en kaneel toe, ongeveer een theelepel van elk.
  7. Plaats de afgedekte pan in de oven op 140 graden en laat het 3 uur stoven.
  8. Draai de karbonades na anderhalf uur om.
  9. Haal na het stoven het deksel van de pan, en laat het vlees nog een kwartier op 220 graden bruinen.

Notes

Bestrooi voor het opdienen met de fijngehakte munt en garneer desgewenst met wat hele muntblaadjes.

http://boemblog.nl/baskisch-lam-met-radijsjes-en-ansjovis/
 *Als je geen vis en vlees mengt in één gerecht, kan je de ansjovis weglaten, dan is het nog steeds heel lekker.
Met dank aan foodwishes.com.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.