dieetboekfeestje

Die eet.

Over eten en diëten

Van sommige mensen weet je niet of het babyboomers zijn, maar bij iemand die zich Eetschrijver noemt op Twitter kan het niet missen. (Jawel, hij is er een.) Hij ‘heeft iets’ met eten en diëten, en hij niet alleen.

Die woorden lijken niet voor niets zo op elkaar. Een andere twitterende babyboomer zei, toen ik vroeg of hij op een dieet was: “Jawel: die eet.” Eten doet de doorsnee babyboomer graag en soms veel. Volgens marketingtypes die een studie van ons maken, waren babyboomers in de VS alleen al in 2012 goed voor 23 miljard restaurantbezoeken. Zij gaven daar per persoon meer aan uit dan jongere eters. Geen wonder dat wij ook wel eens diëten dus.

sleep eat bike

Sommige babyboomers leveren verbazende prestaties op dat gebied. Zo zag ik een twitterette keer op keer van profielfoto wisselen, omdat de vorige haar te wijd zat. Zij is nu pakweg tot de helft gereduceerd dankzij een ‘sleep, eat, bike’-dieet. Daar moet je wel een beetje gezondheidsfreak voor zijn misschien – of een beetje streng principieel, denk ik in haar geval. Zij is een babyboomer type Grote Rode Familie die nog niet van dat geloof is afgevallen.

Die Eetschrijver van daarnet lijkt iets minder streng. Gerrit Jan Groothedde maakte van eten zijn vak, hij is onder meer culinair journalist. Ook hij viel ver-schrik-ke-lijk af, maar volgens hem eet hij daar lekker bij. Hij schreef er het Antidieetboek over. Of je met dat antidieet echt lekker etend afvalt weet ik nog niet, want gelezen heb ik dat boek nog niet. Maar er zijn er genoeg die het geloven, want onlangs vierde hij de zoveelste druk in korte tijd. (Inderdaad, met lekker eten.)

Mocht ik nog eens al etend afvallen met zo’n antidieet, dan zal ik het braaf melden. Intussen ben ik meer van het ‘die eet’. En meer geld uitgeven dan jongere eters doe ik zeker: elke keer als ik met zoon 1, 2 en 3 uit eten ga. Volgens een ongeschreven regel gaan wij elke keer naar een ander goed restaurant – maar dat is voor een andere keer.

 

Foto @eetschrijver via twitter

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.