Gebakken Kouseband

Gebakken Kouseband

Recept: Mireilles Kouseband, groente bij je Roti

Gebakken Kouseband

Gebakken Kouseband

Ingredients

  • 1 pond kouseband
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tomaten (in kleine blokjes)
  • 1 stukje trassi verkruimeld
  • 1 halve eetlepel ketoembar (korianderpoeder)
  • 1 theelepel djinten
  • 3 schijfjes verse laoswortel of anders halve eetlepel laos poeder
  • 2 blaadjes laurier of salam blad (Indische laurier)
  • 2 maggi bouillionblokjes
  • zout
  • Scheut ketjap manis
  • Zonnebloem olie
  • Scheutje water
  • Halve Madame Jeanet peper

Instructions

  1. Snijd de kouseband in stukjes (ongeveer zo breed als een vingerkootje). Doe hem in een vergiet en spoel goed af.
  2. Giet een scheut olie in een hete wok. Fruit de ui, laurierblaadjes, knoflook en laosschijfjes totdat het een beetje bruin is. Voeg de ketoembar,djinten, en de bouillionblokjes toe.
  3. Voeg de in blokjes gesneden tomaten toe en bak alles op hoog vuur tot het een homogene massa is en de tomaten bijna verdwenen zijn.
  4. Doe de scheut ketjap erbij en voeg een half longdrink glas water toe.
  5. Laat 15 minuten pruttelen zodat de smaak zich kan ontwikkelen
  6. Voeg nu de kouseband toe en bak alles onder constant roeren op hoog vuur ongeveer 5 minuten. De kouseband is nu gifgroen.
  7. Voeg nog een scheutje water toe en roer alles goed om, laat alles nog ongeveer 10 tot 15 minuten (af en toe omroeren) op een laag pitje pruttelen. De kousenband mag niet te gaar worden.
  8. Voeg de laatste 5 minuten de Madame Jeanet peper toe (hoeft niet perse maar wel lekker als je van spicy houdt).

Notes

Lekker Surinaams groentegerecht voor bij de Runder Roti die je ook hier vindt. Serveer er Surinaams zuur bij van komkommer en rode uiten. Zelfs van Mireille mag je hier de Madame Jeanette weglaten.

http://boemblog.nl/gebakken-kouseband/

 

Een gedachte over “Gebakken Kouseband

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.