Mireilles Roti Rund

Mireille’s Roti Rund

Surinaams recept

Mireille’s roti rund

Yield: Voor ongeveer 4 tot 6 personen

Mireilles Roti Rund

Ingredients

  • 1 kilo riblappen
  • 1 grote ui
  • 6 tenen knoflook (fijngehakt of geperst)
  • 8 pimentkorrels
  • 3 grote eetlepels hindoestaanse massala kerrie (Chan’s massala is prima te koop in toko of grotere AH)
  • 2 flinke tomaten (in blokjes)
  • 1 runderbouillion tablet
  • 3 rawits of 10 kleine gedroogde pepertjes (naar smaak)
  • Bosje selderij (gehakt)
  • 4 laurierbladeren of 2 salamblaadjes (indisch laurier)
  • 400 ml water of meer (het vlees moet bijna onder staan)
  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 6 gekookte eieren
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout
  • Half bosje gehakte koriander
  • 25 gram boter met een scheut zonnebloemolie
  • halve madame jeanet peper

Instructions

  1. Snijd het vlees in niet te kleine blokjes.
  2. Bak de gesnipperde ui met de gehakte knoflook, pimentkorrels, rawitpeper of gedroogde pepertjes en de laurierbladeren in de boter/olie lichtbruin. Voeg het bouillionblokje (even verkruimelen) en de in blokjes gesneden tomaten toe. Bak alles nu tot het 1 grote brei wordt. De tomaten moeten bijna verdwenen zijn.
  3. Zet het vuur laag en voeg de 3 eetlepels masala kerrie toe. Laat dit even zachtjes meebakken zodat alle specerijen in de kerrie goed tot ontwikkeling komen en lekker gaan geuren. Zet het gas wat hoger, voeg het vlees toe en schep goed om.
  4. Voeg het water toe en roer de saus goed door. Proef even of er nog wat zout bij moet. Het vlees moet onder staan. Laat alles 2 uur met de deksel op de pan op laag vuur sudderen.
  5. Na 2 uur de in parten gesneden aardappels toevoegen en laat alles aan de kook komen. Zet alles weer laag en voeg de gehakte selderij toe. Doe de deksel op de pan en laat nog 45 min tot een uur sudderen tot de aardappelen en het vlees gaar zijn.
  6. Als alles gaar is de gepelde, gekookte eieren en de madame Jeanet peper erbij doen. Als je de saus te dun vindt prak dan wat aardappels kapot zodat de saus bindt. Laat alles nu zonder deksel 20 tot 30 doorprutten zodat het overtollige vocht is verdampt. Klaaaaaar!!!!!
  7. Je kunt dit gerecht ook met lamsvlees maken. Als je goed lamsvlees hebt dan is de kooktijd waarschijnlijk een uur korter.

Notes

Schep het vlees op de roti en strooi er wat verse koriander overheen. Lekker met Madame Jeanet picalili of chutney!

Roti plaat (pannekoek) Kopen bij de surinaamse toko of zelf maken, zoals hier https://youtu.be/cs_5eMnaNno

http://boemblog.nl/mireilles-roti-rund/

 

2 gedachten over “Mireille’s Roti Rund

  1. Dankjewel voor het recept voor roti rundvlees! Wist het niet meer precies en het was heerlijk, heb alleen ipv alles te laten pruttelen de braadpan in de oven gezet op 90 graden (ongeveer? heb geen thermometer maar zodat het nét niet kookt en elke oven is anders) en het uren laten staan.
    Hele middag en avond rook mijn huis lekker :) en de volgende dag heel langzaam opgewarmd en toen nog 20 minuutjes met aardappel laten pruttelen. Ook heb ik de eieren gebakken in olie, hou wel van dat knapperige laagje. Sperziebonen bij gebrek aan kouseband kon het niet krijgen en ook geen echte roti’s maar tortilla wraps gebruikt bij gebrek aan tijd om ze zelf te maken en gebrek aan beter haha. Als je als Hollandse kaaskop complimenten krijgt van je Surinaamse vrienden heb je toch IETS goed gedaan haha. Dit ga ik vaker maken, heb alleen 1 vraag: ik woon alleen en zou het graag in willen vriezen (zonder aardappel) zodat ik een grote pan voor mezelf kan maken en dan lekker snel klaar ben als ik eens geen zin heb om te koken. Lijkt me ook lekker met rijst bv. Kan je het invriezen denk je of zou het dan muf gaan smaken? Proberen hoor ik je denken maar vind het wel zonde dus áls je weet of het zonder problemen de vriezer in kan hoor ik het graag! Groetjes en bedankt, Sunny

  2. Sorry dat ik dit nu pas zie! Jazeker kan je het invriezen. Met rijst invriezen heb ik geen ervaring maar de rest wel. En: pak een metro naar de Bijlmer en je kan je hart ophalen met kouseband en kant en klare roti’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.