Soto Ajam: Indonesische kippensoep

Mireille’s Soto Ajam

Indonesische kippensoep

Mireille’s Soto Ajam (Indonesische kippensoep)

Soto Ajam: Indonesische kippensoep

Ingredients

  • 2 (soep)kippenpoten
  • 1 flinke ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tot 4 rawits (kleine zeer hete thaise of Indonesische pepers)
  • 1 serehstengel
  • 3 verse blaadjes djeroek peroet (citroenblaadjes)
  • 2 verse salamblaadjes
  • 4 kemiri noten
  • Stukje trassi
  • Bosje selderij gehakt
  • 2 theelepels kunjit (geelwortelpoeder)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel laospoeder
  • 6 aardappelen (vast kokend)
  • 15 petehbonen (te koop diepvries in chinese supermarkt) belangrijk ingrediënt!
  • 2 kippebouillon blokjes
  • Pak rijstvermicelli (zeer dunne rijst mie)
  • Bakje taugeh
  • 4 hardgekookte eieren
  • Gebakken uitjes (gewoon uit een zakje)
  • Vissaus

Instructions

  1. Pak een grote pan vul met ongeveer 1,5 liter water en voeg de bouillionblokjes en de kip toe. Laat even aan de kook komen. Snipper de ui en hak de knoflook, rawits (let op 2 rawits is lekker pittig 4 is heet) en selderij fijn. Voeg dit samen met de salamblaadjes, djeroek peroet en de stengel sereh aan de soep toe.
  2. Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan en hak ze fijn. Voeg dit samen met de trassi, koenjit en de gemberpoeder aan de soep toe. Voeg de ontdooide petehbonen toe en breng alles weer ff aan de kook. Laat dit een uurtje met deksel op de pan zachtjes prutten.
  3. Was de taugeh. Schil de aardappels en snijd ze in vieren (hapklare brokjes J). Maak de rijstvermicilli klaar zoals op de verpakking wordt vermeld en spoel het af met koud water. Zet weg tot later gebruik. Kook de eieren en verdeel in partjes.
  4. Schep de kippenpoten uit de soep en laat afkoelen. (Wat ruikt het allemaal lekker he!)
  5. Voeg de gesneden aardappels toe aan de soep. Haal de kip van het bot en pluis in kleine stukjes. Doe de kip weer terug in de soep. Maak de soep heet en maak af met de vissaus.

Notes

Je hebt grote soepkommen nodig. Doe een flinke pluk rijstvermicelli in de kom en leg wat taugeh erboven op. Schep de hete soep erover en garneer met de partjes ei en de gebakken uitjes. Eet Smakelijk!

http://boemblog.nl/mireilles-soto-ajam-indonesische-kippensoep/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.