Surindo pindasoepie

Mireille’s Surindo Pindasoepie

Recept: Mireille’s pindasoepie zoals haar moeder dat maakte

Mireille's Surindo Pindasoepie

Surindo pindasoepie

Ingredients

  • 2 kippenpoten of 1 grote soepkippenpoot
  • 2 liter water
  • 3 kippenbouillonblokjes
  • Zout
  • 8 pimentkorrels
  • 2 salamblaadjes of laurier
  • 2 djeroet peroet-blaadjes (hoort niet, wel lekker)
  • 2 takjes selderij
  • 2 grote uien
  • 4 knoflookteentjes
  • 10 rawits
  • 1 Madame Jeanet peper (heel!)
  • 3 grote eetlepels Calve pindakaas met stukjes noot
  • Eventueel gekookte pandangrijst

Instructions

  1. Zet pan met water met bouillonblokjes, salamblad, piment korrels, 1 ui in vieren, selderijtakjes en 2 platgeslagen teentjes knoflook op het vuur en laat aan de kook komen.
  2. Kip erbij doen en 1,5 uur zachtjes laten trekken.
  3. Kip eruit vissen en apart op een bord laten afkoelen.
  4. Met schuimspaan ui knoflook en selderij verwijderen. Proef de bouillon of er nog zout bij moet.
  5. 1 grote ui fijnsnijden met 2 teentjes knoflook aan de bouillon toevoegen en aan de kook laten komen. Schuim verwijderen.
  6. Rawits in fijne ringetjes snijden en toevoegen.
  7. 3 eetlepels pindakaas erbij doen en goed doorroeren.
  8. Kip van de botten halen en in kleine stukjes pluizen. Het vel niet gebruiken.
  9. Toevoegen aan de soep en goed verwarmen weer.
  10. Madame Jeanet peper en djeroet peroet-blaadjes (beide heel laten) erbij doen en de soep op zacht vuurtje op sudderplaatje nog een half uurtje laten laten trekken.
  11. Koriander hakken

Notes

Serveren

In een kom schep rijst doen (kan ook zonder rijst), soep erover scheppen. Garneren met gehakte koriander.

Mmmmm sweetie

http://boemblog.nl/mireilles-surindo-pindasoepie/