Engelse Fish Pie

Recept: Engelse Fish pie

Engels eten kan ook lekker zijn

Recept: Engelse Fish pie

Engelse Fish Pie

Ingredients

  • 3 flinke kabeljauwfilets, of een andere witte vis zoals schelvis
  • 100 g boter
  • 500 g aardappels, geschild en gesneden
  • 250 ml melk of (veel beter) crème fraîche
  • een bosje peterselie, fijngehakt
  • een paar handvollen diepvriesdoperwten
  • zout en peper naar smaak
  • water om de aardappels te koken

Instructions

  1. Zet de aardappels op het fornuis om te koken.
  2. Smelt in een koekenpan wat van de boter en leg de vis erin. Stoof de vis zachtjes vorkgaar in de melk (of de crème fraîche met wat water)
  3. voeg als dat klaar is de doperwten en peterselie toe
  4. breng op smaak met zout en peper
  5. Verwarm de oven voor op 220 graden
  6. Stamp de aardappels als ze gaar zijn tot een zachte puree.
  7. Giet de vis en zijn saus in een ondiepe ovenschaal, en bedek het oppervlak met een laag aardappelpuree.
  8. Kerf met een vork een kartelpatroon in de puree, om bruin te karameliseren in de oven.
  9. Bak de pie 40 minuten in de oven, of totdat de aardappelpuree licht begint te bruinen.

Notes

Lekker 'comfort food' op een nare donkere winteravond.

http://boemblog.nl/recept-engelse-fish-pie/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.