Kiwibessenkip

Recept: Kip avec son kiwibes-couscous

Kiwibessen en abrikozen maken dit een licht en fris hoofdgerecht

Recept: Kip avec son kiwibescouscous

Kiwibessenkip

Ingredients

  • 1 kip
  • 1 à 1,5 kopje couscous
  • 1 doosje kiwibessen
  • half zakje (=125 gram) gedroogde abrikozen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 ei
  • 1 klein bosje peterselie, fijngehakt
  • (koriander - optioneel)
  • 2 takjes tijm
  • plm. 12 flinke takjes salie, fijngehakt
  • 1 takje rozemarijn
  • olijfolie
  • sesamolie
  • zout, peper

Instructions

  1. Kook water voor couscous
  2. Terwijl het kookt: wrijf de kip in met zout en peper, beetje sesamolie
  3. Doe de couscous in een schaal
  4. Voeg een flinke scheut olijfolie en een scheutje sesamolie toe en roer goed door
  5. Verwarm oven voor op 180'
  6. Voeg langzaam kokend water toe, ook roerend, tot de couscous lekker zacht is
  7. Klop de korrels los met een vork
  8. Intussen naar smaak kruiden met zout en peper
  9. Snijd de kiwibessen doormidden en abrikozen in reepjes
  10. Roer fruit door couscous met de peterselie
    Voor de vulling:
  1. Doe in een aparte schaal gehakte ui, nog een scheut olijfolie en wat sesamolie
  2. Voeg 2 el couscousmengsel toe
  3. Roer er een ei doorheen
  4. Haal de blaadjes van twee takjes tijm en doe die erbij
  5. Doe de salie en de blaadjes van de rozemarijn erbij
  6. Goed doorroeren en vul de kip hiermee
  7. Zet de kip in een braadschaal in de oven
  8. Braad hem ongeveer 1,5 uur of tot goed gaar en tot het vel knapperig is

Notes

Voeg op het allerlaatst de koriander toe aan de couscous en dien op met de kip.

http://boemblog.nl/recept-kip-avec-son-kiwibes-couscous/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.