Recept: Kip avec son kiwibescouscous
Ingredients
- 1 kip
- 1 à 1,5 kopje couscous
- 1 doosje kiwibessen
- half zakje (=125 gram) gedroogde abrikozen
- 1 ui, gesnipperd
- 1 ei
- 1 klein bosje peterselie, fijngehakt
- (koriander - optioneel)
- 2 takjes tijm
- plm. 12 flinke takjes salie, fijngehakt
- 1 takje rozemarijn
- olijfolie
- sesamolie
- zout, peper
Instructions
- Kook water voor couscous
- Terwijl het kookt: wrijf de kip in met zout en peper, beetje sesamolie
- Doe de couscous in een schaal
- Voeg een flinke scheut olijfolie en een scheutje sesamolie toe en roer goed door
- Verwarm oven voor op 180'
- Voeg langzaam kokend water toe, ook roerend, tot de couscous lekker zacht is
- Klop de korrels los met een vork
- Intussen naar smaak kruiden met zout en peper
- Snijd de kiwibessen doormidden en abrikozen in reepjes
- Roer fruit door couscous met de peterselie
- Doe in een aparte schaal gehakte ui, nog een scheut olijfolie en wat sesamolie
- Voeg 2 el couscousmengsel toe
- Roer er een ei doorheen
- Haal de blaadjes van twee takjes tijm en doe die erbij
- Doe de salie en de blaadjes van de rozemarijn erbij
- Goed doorroeren en vul de kip hiermee
- Zet de kip in een braadschaal in de oven
- Braad hem ongeveer 1,5 uur of tot goed gaar en tot het vel knapperig is
Voor de vulling:
Notes
Voeg op het allerlaatst de koriander toe aan de couscous en dien op met de kip.