Murg

Recept: Murgh Brazuca

Braziliaans-Perzisch geïnspireerde stoverij van kip en zwarte bonen met Perzische rijst

Recept: Murgh Brazuca

Murg

Ingredients

  • 4 kippenbouten
  • 1 kop meel
  • zout
  • peper
  • 3 el kaneel
  • 10 peulen cardamom
  • 3 el kurkuma
  • 2 grote of 3 middelgrote uien, gesneden
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 blik tomaten
  • 1 glas sinaasappelsap
  • 1 kop kippenbouillon
  • komijnzaadjes
  • olijfolie
  • gesneden koriander
  • 2 gesneden tomaten
  • .
  • .
  • Voor de rijst:
  • 1 ½ kop basmatirijst
  • olijfolie of gesmolten boter
  • snufje kurkuma of saffraan
  • komijnzaadjes
  • zout

Instructions

  1. Kook de rijst 5 minuten en giet af.
  2. Spoel de pan schoon en verwarm een laag olie aan de bodem.
  3. Meng de rijst met wat zout en kurkuma of saffraan en schep de rijst op een hoopje in de pan. Zorg dat de rijst zo min mogelijk de zijkanten van de pan raakt.
  4. Maak met de steel van een pollepel een aantal gaten in de stapel rijst tot aan de bodem van de pan. Overgiet de rijst met een half glas water. Dek dan de pan af met een doek of een stuk stevig keukenpapier. Zet op heel laag vuur. Kijk na 15 à 20 minuten of de rijst niet te droog is. Als wel, giet er dan nog een beetje water op. Laat de pan een uur ONGEOPEND stomen.
  5. Laat de gesneden ui en knoflook langzaam op zacht vuur bruin bakken.
  6. Snijp de kippenbouten in tweeën. Haal de kip door een mengsel van van bloem, zout en peper. Als de uien bruin zijn maar nog niet knapperig zijn, haal ze uit de pan en bak de stukken kip bruin. Haal ze uit de pan.
  7. Bak de kruiden in de pan. Voeg dan alle resterende ingrediënten behalve de verse tomaat en koriander toe en laat stoven in een afgesloten pan tot de rijst gaar is.

Notes

Serveer de stoverij op de rijst, gemengd met de verse tomaat en koriander.

http://boemblog.nl/recept-murgh-brazuca/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.