citroenvlaatje

Recept: oma’s citroenvlaatje

Een snel en makkelijk vlaatje zonder melk

Dit simpele maar lekkere recept leerde ik echt van mijn oma. Dat lijkt nog het meest op een recept leren van video: gewoon kijken hoe iemand het doet. Omdat zij nooit iets afmat en het recept nooit is opgeschreven, zijn de hoeveelheden gegokt op het geheugen. Zij kloppen redelijk met die in recepten die ik elders zag. De hoeveelheid suiker hier is nogal mager: meer suiker is lekkerder als je van zoet houdt zoals wij.

Recept: oma’s citroenvlaatje

citroenvlaatje

Ingredients

  • 3 citroenen
  • 6 eieren, gesplitst
  • 125 gram witte basterdsuiker

Instructions

  1. Voor 4 à 6 personen
  2. Roer de dooiers met de suiker wit in een steelpannetje of een kom, met een garde (zachtjes) of gewoon een houten lepel.
  3. Roer het sap van de citroenen erdoor en verwarm het mengsel al roerend op laag vuur.
  4. Niet stoppen met roeren en niet laten koken: het moet heel langzaam dik worden.
  5. Als het dik is af laten koelen.
  6. Sla daarna (of intussen) het wit helemaal stijf.
  7. Schep het voorzichtig door het dik geworden dooiermengsel en laat afkoelen.

Notes

Schep het vlaatje in schaaltjes en smullen maar.

http://boemblog.nl/recept-omas-citroenvlaatje/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.