Dit overheerlijke Surinaamse zuur blijft in de koelkast enkele weken goed. Het is een heel pittige garnering voor Surinaamse gerechten, en overal waar je nog meer zuur bij wilt eten.
Ingredients
- 1 grote komkommer
- 2 rode uien
- 200 ml water
- 250 ml witte azijn
- 3 eetlepels suiker
- Half theelepeltje zout
- 2 madam jeanette pepers
- 4 pimentballen
- 4 kruidnagels
- 2 schijven verse gember
- 1 teen knoflook platgeslagen
Instructions
- Verhit in een steelpannetje het water, de azijn met suiker en zout.
- Voeg de piment ballen, kruidnagels, knoflook en de gember toe.
- Laat langzaam een minuutje of 10 doorkoken zodat de smaken zich vermengen
- Was de komkommer goed en halveer over de lengte. Schraap met een lepel het meeste van het zaad eruit. Snijd de kommkommer vervolgens in schuine dunne plakken.
- Halveer de uien en snij in dunne ringen.
- Snijd de madam jeanette peper in dunne reepjes (zaadjes verwijderen voor minder heet) en voeg toe aan de komkommer
- Doe de groenten in een schone goed afsluitbare weckpot of Tupperware. Giet het azijnmengsel over de groenten en hussel goed door.
Notes
Dit overheerlijke zuur blijft in de koelkast enkele weken goed. Wel iedere keer een schone lepel gebruiken want anders bederft het.
Tip: serveer het bij Mireille's Surinaamse Runder Roti!
Dit overheerlijke Surinaamse zuur blijft in de koelkast enkele weken goed. Het is een heel pittige garnering voor Surinaamse gerechten, en overal waar je nog meer zuur bij wilt eten.
Ingredients
- 1 grote komkommer
- 2 rode uien
- 200 ml water
- 250 ml witte azijn
- 3 eetlepels suiker
- Half theelepeltje zout
- 2 madam jeanette pepers
- 4 pimentballen
- 4 kruidnagels
- 2 schijven verse gember
- 1 teen knoflook platgeslagen
Instructions
- Verhit in een steelpannetje het water, de azijn met suiker en zout.
- Voeg de piment ballen, kruidnagels, knoflook en de gember toe.
- Laat langzaam een minuutje of 10 doorkoken zodat de smaken zich vermengen
- Was de komkommer goed en halveer over de lengte. Schraap met een lepel het meeste van het zaad eruit. Snijd de kommkommer vervolgens in schuine dunne plakken.
- Halveer de uien en snij in dunne ringen.
- Snijd de madam jeanette peper in dunne reepjes (zaadjes verwijderen voor minder heet) en voeg toe aan de komkommer
- Doe de groenten in een schone goed afsluitbare weckpot of Tupperware. Giet het azijnmengsel over de groenten en hussel goed door.
Notes
Dit overheerlijke zuur blijft in de koelkast enkele weken goed. Wel iedere keer een schone lepel gebruiken want anders bederft het.
Tip: serveer het bij Mireille's Surinaamse Runder Roti!
Erg lekker ik heb het alleen een beetje aangepast.
Ik heb in plaats van pigment piment genomen :-)
Haha, dank je! ik werk het bij.